Rakkausvaikuttamista

Natopäätöksemme hinta on Venäjän vaikuttaminen ja valheet Suomesta. Joudumme kohtaamaan ennennäkemättömän määrän kansallista egoilua meitä kohtaan. Joudumme maana kokemaan sen, kun naapurimme ei ole valmis kohtaamaan kehityskohtiaan ja myöntämään keskeneräisyyttään. Näinhän me ihmisetkin keskeneräisinä toimimme, me hyökkäämme, jos meistä ei ole ottamaan vastuuta omista tunteistamme ja kasvukivuistamme.

Ihmisyydessä on haastavaa erottaa tunteita todellisuudesta. Mitä vähemmän tunnistamme omia kehityskohtiamme, sitä enemmän hankalia tunteita aiheuttavat alkavat vaikuttamaan uhkilta. Tunnetko ihmisen, joka hakee hankalalle tunteelleen vahvistusta kaveriltaan ja sitten esittelee tunteensa näkökulmaa totena: “Kun sekin oli kanssani samaa mieltä?” Vaikka kanssaihminen uskoo tunteella sepitetyn tarinan, ei se oikeuta väistämään omaa kehityskohtaa kuunnella toista.

Aina on helpompaa hyökätä ja syyttä toista, kuin mennä itseensä ja myöntää kehityskohtansa. Tämä kipeä ja työläs kehitys jatkuu yksilöllä läpi elämän ja kansakunnissa ikuisesti. Ei Suomikaan ole valmis, vaan on hukkumassa omaan kompleksisuuteensa. Yritämme epätoivoisesti rakentaa järjestelmää, joka suojaisi meitä omalta työläältä kehitysvelvoitteeltamme, mutta ei sellaista ole olemassa. 50-vuotinen huoleton yltäkylläisyyden kasvunaika ympäristöämme saastuttaen on ohi ja nyt on uudistuttava itsemme ja Maaäidin tervehdyttämiseksi.

Olen valinnut Rakkausvaikuttamisen tien. Olen alkanut vastailemaan työsähköposteihinkin kaikkea hyvää ja Rakkautta -loppuisesti. Työkaverini kanssa pohdimme eilen Rakkauden moniulotteisuutta ja sitä kuinka jokainen käsittää Rakkauden yksilöllisesti. Haastoin häntä esittämään oman näkemyksensä kaiken taustalla olevasta juurisyystä. Minusta se on Rakkaus, sen puute ja vaikeus kasvaa Rakkauteen ihmisenä, mutta jokaisella on oma totuutensa. Meidän tulisi kuulla toisiamme ja oppia yhteistä tulevaisuutta varten.

Hyvinvointimme syntyy viiden ihmisyyden tason tasapainosta. Ihmettelemme, kun rahaan ja tieteeseen nojaava maailma ei anna helppoudessakaan ratkaisua kipuilullemme. Tiedon keskelläkin tulisi kunnioittaa henkistä ihmisyyden tasoamme. Ukrainalaisten kokema julmuus on mahdollista vain yhteen elämään ilman karmaa uskovien kesken. Kaikella tekemällämme on merkitys. Siksi nostan tielle kohmettuneen kimalaisen turvaan ja avaan oven kanssakulkijalle. Olemme kaikki yhtä.

On etuoikeus auttaa ihmisiä terapeuttina. Uskolla ja energioilla ei voi parantaa psyykkisen ihmisyyden tason haavoja, mutta Rakkaudellisessa vuorovaikutuksessa voi kasvaa oman itsensä ääreen. Meillä kaikilla on tarve tulla kuulluksi ja terapiasuhteessa voi tulla kuulluksi koko psyykkisessä ihmisyyden tasossa. Olemme sisäinen lapsemme ja sen lohtu, usko ja luottamus maailmaan. Koskaan ei ole liian myöhäistä saada onnellista lapsuutta ja vaihtaa näkökulmaa, mutta voimme tarvita toisen ihmisen valaisemaan sitä ainutkertaisuutta, jota kipuilevan egomme takana on.

Elämme ylisosiaalista aikaa ja syytämme väsymyksestä työtämme. Jos täytämme jokaisen hetken älypuhelimella, emme palaudu riittävästi, emmekä jaksa silloin töissäkään. Olemme jatkuvasti yhteydessä toisiimme ja työelämänkin verkostot ovat kasvaneet liiaksi häiritsemään työn tekemistä. Diskuteeraus on tärkeää ja yksilöt rasittuvat sosiaalisissa tilanteissa eri tavalla, mutta milloin olemme läsnä itsellemme ja kuuntelemme hiljaisuuden viisautta ja tuottavuutta? Minun sosiaalisen ihmisyyden tason tasapaino syntyy töiden ja verkostojen rajaamisella ja luurista luopumisesta iltayhdeksältä. Erityisherkkänä tarvitsen palautumisaikaa sosiaalisista tilanteista.

Fyysinen ihmisyyden tasomme loistaisi, jos liikkuisimme ulkona saman ajan, kun olemme päivittäin puhelimella. Kehomme on luotu liikkumaan, mutta keksimme jatkuvasti uusia tapoja olla sisällä liikkumatta. Liikkeen tarve jatkuu läpi elämän viikkojen ja fyysisen kunnon käyrä seuraa psyykkisen hyvinvoinnin käyrää. Kukaan ihminen ei voi työstää hankalia tunteitaan pois kehostaan ilman liikettä – sellaista joogia ei olekaan. Fyysisen terveytemme lisäksi liike työstää tunne-elämäämme virtaavuutta, koska olemme kokonaisuus. Tänä keväänä olen liikkunut monipuolisesti ja kiitollisuus liikkeen lahjasta on lisääntynyt riemuksi asti.

Kevät herättää seksuaalisen ihmisyytemme tason hyrinän. Tavalliset ihmiset ovat telkkarissa jo alasti, mutta seksuaalisuudesta puhuminen on edelleen haastavaa. Mutta voimmeko toteuttaa seksuaalisuuttamme, jos emme puhu siitä? Minusta seksuaalisuuden ilmaisu vaatii rehellistä, avointa ja herkän kunnioittavaa puhetta. Ei minunkaan ole helppoa myöntää, että sooloseksi lisääntyy sinkulla näin keväällä ja kaipaan kumppania yhä enemmän. Seksuaalisuus on äärimmäisen herkkä ja yksilöllinen lahja, jota tuleekin vaalia Rakkaudella. Monille seksisuhde ilman tunnesidettä on mahdollinen, mutta minulle ei. Jokaisen tulisi olla uskollinen omalle ainutkertaiselle seksuaalisuudelleen ja kasvaa sen loistoon kaikkia ihmisyyden tasojaan vaalien ja kumppanin kanssa keskustellen.

Rakkausvaikuttaminen on kokonaisvaltainen elämäntapa kohdata elämän keskeneräisyyttä. Lopulta kaiken takana juurisyynä on Rakkaus (tai miksi omaa totuuttasi haluat kutsuakaan) tai sen puute. Vetovoiman laki tuo oman heijastuksen osaksemme, eli teemme oman tulevaisuutemme. Näinä aikoina maailma tarvitsee kokonaisuuden ymmärtävää, kuuntelevaa ja kannustavaa Rakkautta, jotta kasvaisimme kestävämpään tulevaisuuteen.

Koska suurin on Rakkaus.

Kerro muillekin

Muita blogikirjoituksiani

Anna minun auttaa

Mistä saamme apua epätoivon hetkellä? Mistä kaikki tuskamme kumpuaa? Elämän suurimpiin kysymyksiin löydämme vastauksen sielustamme egomme takaa.

Lue kirjoitus

Rakkausvaikuttamista

Vaikutamme toisiimme ja kaikilla teoillamme on merkitystä. Valtiot, yhteisöt ja yksilöt tekevät omat päätöksensä vaikuttamisesta. Siksi minä valitsen Rakkausvaikuttamisen.

Lue kirjoitus
“Oikea suunta on kohti pelkoja ja vapautumista tulemalla näkyväksi “

– Kimmo Anttonen