Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Lyngen/Lapphaugen vapaalaskumatka 24.-27.4.2024

24.04 @ 13:00 27.04 @ 17:00

Tervetuloa mukaan Lyngenin ja Lapphaugenin vapaalaskumatkalle Pohjois-Norjan upeisiin maisemiin! Huhtikuun loppu tarjoaa mahdollisuuden unohtumattomalle laskuelämykselle parhaimmillaan pehmeässä puuterissa. Etsin säiden ja lumiturvallisuuden ehdoilla alueen parhaat laskupaikat, jotta Sinä voit nauttia käännöksistä turvallisesti.

Kokoonnumme 24.4.2024 klo 13 Lyngenin eteläosaan ja käymme kiipeämässä Rassevarrin tai Sorfjelltindenin rinteitä. Ennen retkeä kertaamme piipparin käytön ja laskujen jälkeen suuntaamme majoitukseen Lapphaugeniin. Majoitumme kuuden hengen mökkin ja illallistamme ravintolassa.

25.4. suuntaamme aamupalan jälkeen läheisille huipuille ja opettelemme samalla lumiturvallisuuden perusteita. Laskemme takaisin autoille/majoitukseen ja illallistamme ravintolassa.

26.4. suuntaamme aamupalan jälkeen läheisille huipuille ja opettelemme samalla lumiturvallisuuden perusteita. Laskemme takaisin autoille/majoitukseen ja illallistamme ravintolassa.

27.4. jätämme majoituksen taaksemme ja suuntaamme takaisin Lyngenin legendaarisiin mäkiin. Nousun ja laskun jälkeen suuntaamme takaisin Suomeen monta kokemusta ja kuvaa/videota rikkaampana.

Hinta 740 € (alv 24 %) sisältää opastuksen, majoituksen 6 hlö mökissä ja puolihoidon (lounasleivät saa tehdä aamupalalta) Käytössämme on myös pihasauna, jonka lämmittämisestä vastaamme itse.

Varusteet

Offarisukset vaellussiteellä

Nousukarvat suksiin

Vapaalaskumonot

Sauvat

Kypärä

Piippari, lapio ja sondi

Reppu 30-40L

Laskettelulasit

Aurinkolasit

Aurinkorasva 50 kertoimella

Juomapullo tai leilijärjestelmä reppuun

Tuulen- ja vedenpitävä kuoritakki ja kuorihousut

Taukotakki (lämmin takki esim. untuva/primaloft)

Hanskat x 2

Pipo ja buffhuivi

Välikerros merino/fleece

Aluskerrasto

Laskusukat x 2

Lakanat + pyyhe

Puhelin, jossa Varsom ja Hjelp113 -sovellukset

(Kevyt EA-setti ja istuinalusta)

Eväitä/herkkuja oman maun mukaan

Vapaalaskuvakuutus voimassa (matkavakuutus ei kata vapaaalaskua)

Henkilökohtainen hygienia

Huomioitavaa

Osoite majapaikkaamme on Lapphaugen Turiststasjon, General Fleichersvei 365, Lapphaugen 9357 Tennevoll https://www.lapphaugen.no Ajamme sinne Kilpisjärven kautta. Majapaikkamme ravintola tarjoaa tavallista kotiruokaa ja sieltä voi ostaa virvokkeita, herkkuja ja myös alkoholijuomia.

Majoitus

Majoitus 6 hlö mökissä, joista löytyvät keittiötarvikkeet omien ruokien kokkailuun, WC ja suihku. Käytössämme on myös pieni ulkosauna, jota lämmitetään tarpeen vaatiessa. Huoneissa ei ole pyyhkeitä, eikä lakanoita. Jos haluat varata oman privaattimökin itsellesi ja/tai kaverillesi, kerro tästä ilmoittautumisen yhteydessä. Omasta mökistä tulee lisähinta seuraavasti: 2 hlö mökissä, lisähinta 90€/hlö, 1 hlö mökissä, lisähinta 190€/hlö.

Olosuhteet 

Pohjois-Norjassa on huhtikuun lopussa yleensä erinomaiset vapaalaskun kannalta. Valoa riittää ja päivällä lämpötilat menevät plussan puolelle auringonpaisteessa. Kelit vaihtelevat nopeasti ja etukäteen on mahdotonta taata puuterikelejä matkan ajalle. Liikumme laajalla alueella ja pyrin löytämään parhaat olosuhteet laskuillemme.

Vakuutukset

Vapaalaskuun sisältyy aina vaaroja ja loukkaantumiset ovat valitettavan yleisiä. Kurssin hintaan ei sisälly tapaturmavakuutusta ja suosittelen tapaturmavakuutuksen ottamista vapaalaskuun matkan ajaksi. Norjassa on ilmainen pelastuspalvelu ja yleinen terveydenhoito, joten ilman hoitoa et onnettomuuden sattuessa jää, vaikkei sinulla olisikaan vapaalaskun korvaavaa tapaturma- tai matkavakuutusta.

Kuinka kurssi varataan?

Kysy kurssin vapaita paikkoja kimmo@rakkaudenrakentaja.fi. Muista ilmoittaa erikoistoiveesi ja erityisruokavaliosi. Kurssille ilmoittauduttuasi saat laskun, jonka voit maksaa halutessasi osissa. Loppumaksu tulee suorittaa vähintään 14 vk ennen kurssin alkamisajankohtaa.

Peruutusehdot:

Viimeistään 14vk ennen toteutusajankohdan aloitusta peruttu matka: palautetaan koko maksettu summa miinustettuna käsittelykuluilla 50 €.

8vk-14vk ennen toteutusajankohdan alkamista peruttu matka: palautetaan maksettu summa miinustettuna varausmaksulla 100€.

2vk-8vk ennen toteutusajankohdan alkamista palautetaan puolet kurssimaksusta

0-14pv ennen toteutusajankohdan alkamista peruutettu matka: veloitetaan koko osallistumismaksu.

740€

Kimmo Anttonen

Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

“Tunteet eivät ole totta eivätkä ikuisia – Rakkaus on ikuinen”

– Kimmo Anttonen