Keskeneräinen täydellinen Rakkaus

Haluamme olla hyväksyttyjä ja turvassa keskeneräisinäkin. Tätä helpottaa parisuhteen puolisoiden itsetuntemus omista kehityskohdistaan. Kumppanilta vaaditaan kykyä ymmärtää omat kehityskohtansa. Vaikeudet ja haasteet toistavat itseään, jos omia kehityskohtiaan ei tunnista. Parisuhde kun rakentuu aina kahden epätäydellisen ihmisyyden varaan. 

Täydellisen ihmisen kanssa ei voi olla Rakkaudellisessa parisuhteessa. Täydellinen puoliso ei ole kyvykäs kasvamaan toisen ihmisen kanssa puoleen väliin vastaan. Tasapainoinen Rakkaudellinen parisuhde löytyy puolisoidensa kasvun puolesta välistä. Molemmilla on omat heikkoutensa ja vahvuutensa. Kun omat vahvuudet ja kasvutarpeet tunnistaa, on helpompi Rakastaa ensin itseään puutteineen ja sitten toista puolisoa puutteineen. Tästä kasvaa kestävän parisuhteen kasvupohja.

Ratkaisevaa riidoista, kinoista ja kaikenlaisista vaikeuksista elämässä on niistä keskustelu. Avoin ja omasta kehitystarpeesta lähtevä keskustelu on välttämätöntä. Molempien on osattava kertoa oma puolikkaansa kehitystarpeesta. Mitä minä voisin tehdä paremmin ja sitten vasta muut? Tämä työ jatkuu läpi elämän. Rakkaudellinen parisuhde jatkuu yhtä pitkään, kuin yhteinen kasvu.

Rakkaussuhteessa vastuu kasvusta on yleensä molemmilla, mutta pettäminen on pettäjän oma vika. Vastuu henkisestä ja fyysisestä väkivallasta on myös aina tekijällä. Mutta tilanteessa, jossa toinen on huutanut ja haukkunut ja toinen on läimäissyt, molemmat ovat käyttäneet väkivaltaa. Väkivalta on aina vakavan keskustelun paikka mielellään pariterapeutin luona. Vaikeuksista on pystyttävä puhumaan viimeistään seuraavana päivänä. Rakkaus säilyy ja kasvaa molempien tehdessä oman osansa vuorovaikutuksen kehittäjänä. 

Suosittelen pariterapiaa kaiken keskustelun puolueettomana opetusalustana. Ulkopuolisen avun kanssa kasvusta on helpompi puhua. Tärkeää on, ettei syytä toista ja on itse valmis tekemään yhtä paljon, kuin toiselta odottaa. Ihmiset, jotka kaatavat omaa kasvun tarvettaan toisten niskaan, eivät ole hyvää seuraa. Oletko kuullut tarinoita vain toisen puolison kehityskohtiin keskittyvästä pariterapiasta? Ne on kertonut ihminen, joka ei ole kuullut omia kehityskohtiaan.

Aina kasvun tarpeet eivät ole samankokoiset. Esimerkiksi erosta kulunut aika kertoo tarpeesta työstää omia eron tunneprosessejaan. Vuosi sitten eronneella ihmisellä on paljon enemmän eroon liittyviä kasvutarpeita, kuin kymmenen vuotta sitten eronneella. Kaikille eronneille suosittelen eroseminaariin osallistumista, jotta ette kuormittaisi tulevia suhteitanne eronne käsittelyllä. Liian usein uudet suhteet ovat vain laastareita eron tunnemyrskyssä.  

Parhaimmillaan ihmiset ympärillämme ovat oman kasvumme oppaita. Tästä tunnistat ystävän. Hän ymmärtää Sinua, kannustaa Sinua ja on ymmärtäväinen kipeää kasvuasi kohtaan. Rakkaudellisessa parisuhteessa kumppanit ovat toistensa parhaita ystäviä. Ero sattuu, koska menetät parhaan ystäväsi. Siksi minäkin olen erojeni jälkeen niin yksin. Minulla on hyviä ystäviä, mutta eivät he yhdessäkään korvaa parisuhdetta. He kuitenkin auttavat minua omalle polulleni. 

Menestyneen ihmisen takaa löytyy usein vahva ja tasapuolinen kumppani. Toiset saavat kasvaa omaan loistoonsa haastavassa ihmissuhteessa, mutta kasvavat lopulta riittävän vahvoiksi. Haastavatkin ihmissuhteet sisältävät mahdollisuuden kasvuun ja Rakkauden vahvistumiseen. Kipeänkin kasvun jälkeen vahvistuu kiitollisuus ja Rakkaus.

Ilman parisuhdettakin läheisimmät ihmissuhteemme heijastelevat kehityskohtiamme. Lapsemme ovat tässä erityisen taitavia. Toisten ihmisten opastusta ei ole helppoa kohdata ja ymmärrämme oman etumme usein vasta jälkeenpäin. Lopulta osaamme olla kiitollisia eletystä elämästä kuoppineen.

Kaikilla meillä on vaikeutemme ja mitä suurempaa sisäinen Rakkautemme on, sitä enemmän jaksamme kantaa ympäröivän maailman kasvun vaikeuksia. Tärkeimpiä ovat Rakkaat lähellämme. Olen ottanut tämän ajan pyhäpäivän yhteisestä ajasta lasteni kanssa. Kaikki tuntuvat kuitenkin olevan tyytyväisiä. Olethan Sinäkin, kuulen mielelläsi palautteesi.

Anteeksiannon aseella rakennetaan rauha

loppumattomassa ihmisyyden sodassa.

Anteeksi on pyyntö Rakkauteen,

anteeksianto on Rakkauden ylistys.

Kerro muillekin

Muita blogikirjoituksiani

Anna minun auttaa

Mistä saamme apua epätoivon hetkellä? Mistä kaikki tuskamme kumpuaa? Elämän suurimpiin kysymyksiin löydämme vastauksen sielustamme egomme takaa.

Lue kirjoitus

Salaliittoteorioiden synty

Luottamus kasvaa kiitollisuudesta. Jokin estää meitä näkemästä turvaa ja omaa paikkaamme kehityksessä. Miksi hyvinvoinnin keskellä uskomme salaliittoihin?

Lue kirjoitus

Paistunturin erämaa

Paistunturin erämaata voi suositella osaksi kasvupolkua Rakkauteen. Vaatimattomassa alueessa on Maaäidin taikaa, joka auttaa olemaan läsnä tässä ja nyt.

Lue kirjoitus
“Tunteet eivät ole totta eivätkä ikuisia – Rakkaus on ikuinen”

– Kimmo Anttonen