Rakkautta voi ilmentää monilla eri tavoilla – Mikä näistä on sinulle ominaisin tapa?

Rakkaus on käsitteenä monitahoinen ja siksi hankalakin. Rakkaus on monille vain tyhjänpäiväinen tunne ja toisille universumin juurisyy ja tarkoitus. Kaikki me kuitenkin kaipaamme nähdyksi ja kuulluksi tulemista, eli läsnä olevaa Rakkautta. Rakkauden välittämiseen on loputtomasti keinoja, mutta nämä seitsemän ovat tärkeitä:

1.Rakkauden sanoittaminen. ”Minä Rakastan Sinua” on maailman helpoin ja samalla haastava Rakkauden osoitus. Suomalaisessa jäyheydessä kerran ilmoitetun asian oletetaan säilyvän ilman muutosilmoitusta. Rakkaus ei kulu sitä sanoittamalla – aamunsa voi aloittaa ja iltansa lopettaa tunnustamalla Rakkautensa. Lapsille meidän tulisi sanoa useammin Rakastavamme, koska heidän kauttaan tulevaisuuden Rakkaus kasvaa.

2.Rakkauden kosketus. Kosketuksesta tiedämme kuka meitä Rakastaa. Kosketus on fyysinen kielemme, jolla ilmaisemme kiintymystämme ja tunteitamme. Toisen ihon ja hiuksien silittely, selkään piirretyt kuviot tai Rakkaudellinen hieronta kertoo kiintymyksestämme. Meillä on tarve kosketukselle ja jokainen voi oppia koskettamaan omalla tavallaan kauniisti ja Rakkaudellisesti.

3.Rakkauden kulttuuri. Jennikin laulaa Rakkauden sanoittamisen vaikeudesta ja monelle musiikki onkin luontainen tapa ilmaista Rakkautta. Kulttuuri on tunteiden välittämistä. Voimme kokea Rakkautta yhteisten kulttuurielämysten äärellä samalla kun saamme yhteen hitsaavia kokemuksia. Kulttuurielämys kerran kuukaudessa on Rakkaudellisen parisuhteen minimi ja on mahdutettavissa kiireiseenkin lapsiarkeen.

4.Rakkauden teot. Kukkakimppu tai yllättävä lahja, yhteiseksi järjestetty hotelliviikonloppu tai konsertti? Teoillamme viestitämme Rakkaudestamme ja ajatuksistamme toista kohtaan. Rakkaus ei ole itsestäänselvyys, eikä Rakkaudellinen parisuhde säily ilman hoitamista. Rakkauden teot ovat tärkeä osa yhteistä kasvua. Miksi pariskunnat lopettavat treffeillä käymisen pitkässä parisuhteessa, mutta aloittavat taas eron koittaessa?

5.Rakkauden aika. Kiireen keskellä osoitamme ajalla arvostuksemme kohteen. Jatkuvien työ- tai harrastuskiireiden jalkoihin jäävä Rakkaus ei voi hyvin. Lapsetkaan eivät voi estää yhteistä aikaa, koska eivät lapset kasva paapomalla tasapainoisiksi elämän vastoinkäymisiä vastaanottamaan. Myös lapsille on opetettava vanhempien yhteisen ajan tärkeys. Vanhempien laatuaikaan lapset saavat aikaa toisten aikuisten kanssa, mikä taas rikastuttaa heidän elämäänsä. Milloin viimeksi olette viettäneet yhteistä kiireetöntä aikaa?

6.Rakkauden riitely. Todellakin Sinun tulee osata Rakastavasti myös vihata häntä, jota Rakastat. Tunteet kulkevat vastinparinsa kanssa, emmekä voi valita vain toista. Mitä suurempaa Rakkautta haluamme, sitä suurempaa vihaa meidän tulee osata käsitellä. Pysy asiassa, älä kaiva vanhoja asioita, ota vastuu omista tunteistasi, ota tarvittaessa aikalisä ja pyydä ja anna anteeksi. Kenties vaikein Rakkauden ilmaisumuoto on Rakkaudellinen riitely?

7.Rakkauden seksi. Seksuaalisuutemme virtaus vaatii säännöllistä seksiä. Seksittömyys on liian yleistä kertoen Rakkauteen kasvamisen vaikeudesta. Seksuaalisuutemme jää kuulumattomiin, jos emme tule kuulluksi itsellemme tai toiselle. Säännöllinen toista kuunteleva ja toisen nautintoa etusijalle laittava seksi on Rakkauden kauneutta. On etuoikeus saada jakaa alastomuuttaan toisen iholla ja virrata yhteisessä nautinnossa kuuman hikisenä. Seksi on ihanan sotkuista Rakkautta, joka liimaa puolisonsa toisiin myös energeettisesti.

Rakkauden ainutlaatuisuus. Mie lähettelen viestejä kesken kokouksen ja kaipaavan runon kun olen yksikseni. Meillä on kaikilla yksilöllinen tapa kertoa Rakkaudestamme. Tärkeintä on kertoa omalla tavallaan ajattelevansa, välittävänsä ja olevansa kiinnostunut toisen hyvinvoinnista. Rakkaus on kohottavaa ja toisen ainutlaatuisuuden tunnistavaa.

Ja aito Rakkaus on ehdotonta. Sanoittaa voi, vaikka toinen on hiljaa ja koskettaa pitää myös ilman seksiä. Rakkaus on myös joustavaa, yhteisen ajan voi myös perua ja siirtää toiseen ajankohtaan. Rakkaus sietää myös pettymyksiä, mutta se saa sanoittaa myös hankalia tunteitaan. Riittää, että aloittaa: ”Minusta tuntuu että…” ja kun keskustelee toista kunnioittaen on loppu usein: ”…minä Rakastan Sinua.”

Kuinka Sinä sanot sen,

käytätkö sanoja ollenkaan?

Kuinka hän ymmärtää katseesi merkityksen,

oletko läsnä iholla ja ilman,

ja onko aikasi rikkaimmillaan

arjen pienissä hetkissä

Rakkauden?

Kerro muillekin

Muita blogikirjoituksiani

“Mahtavuutta, että olet Sinä aitona ja herkkänä ihmettelemässä elämää”

– Kimmo Anttonen