Kokemukseni Rakkauden kaksoisliekistä

Minulla on ollut kaksi Kaksoisliekkirakkauden tyylistä parisuhdetta. Molemmat olivat Rakkaudessaan kiihkeän kauniita, mutta samalla ihmisyytemme keskeneräisyyden värittämiä. Ensimmäisestä päädyin yksin häämatkalle Pariisiin ja toisen päättymisviestin toi ystäväni eikä kumppanini.

  Kaksoisliekkirakkaudesta kerrotaan erilaisia tarinoita. Kaikissa niissä on mukana voimallinen yhteenkuuluvuus ja sielutasoinen toisen ymmärtäminen. Toinen täydentää puuttuvat palasemme ja koemme aiemmin kokemamme vaikeuksien saavan selityksen. Kaksoisliekkirakkauden tunne on voimakkaampi kuin aikaisemmissa suhteissa, ja kohtaamisessa on tunne kohtalon toteutumisesta.

  Monissa tarinoissa Kaksoisliekkirakkaus synnyttää kuitenkin repiviä riitoja ja uskomattomia vaikeuksia. Upean Rakkauden rinnalle aukeaa syvä ihmisyytemme kipuilu. Kutsun tätä mekanismia Rakkauden heijastukseksi, Rakkauden peiliksi, koska on kyse oman ihmisyytemme kasvutarpeesta, jonka Rakkaus avaa eteemme.

   Omat kokemukseni Kaksoisliekkirakkaudesta ovat kauneimmillaan kuin sadusta. Ensisuudelman aikaan täysikuun sillan ylle lentää lukuisia oransseja taivaslyhtyjä. Se on ainut kerta, kun edes olen niitä nähnyt Suomessa. Tai kun kumppanini pyytää henkimaailmalta vahvistusta Rakkaudestamme, jostain vain lennähtää pieni puinen sydän hänen eteensä. Eihän noin voi käydä sattumalta. Minulle yhteenkuuluvuutemme on ollut selvää ensimmäisestä jaetusta katseesta alkaen. Elämämme ovat nivoutuneet yhteen kuin johdatuksesta. Meitä on yhdistänyt kilpaurheilutausta ja samat nautinnot. Seksuaalinen vetovoima on sumentanut järkeni ja kaikki aiemmin kipuiltu tuntuu yhtäkkiä kaiken kärsimyksen arvoiselta.

   Mutta suhteideni Rakkauden peili on ollut armoton. Se on heijastanut kaikki keskeneräisyyteni eteeni. Omat mokani ovat aiheuttaneet koko parisuhdetta uhkaavia riitoja. Henkimaailmakin on pitänyt huolen siitä, että näen keskeneräisyyteni ja joudun kulkemaan kohti kasvua. Toistuvasti törmäsin alkoholinkäyttöni aiheuttamiin ongelmiin ja ymmärsin sen yhdeksi kehityskohdakseni. Kuljen kohti kasvua, kun yksin kirjoitan kauneimmasta Rakkaudesta, jotta Rakkaus voisi maailmassa vahvistua.

   Mutta kuten kaikissa suhteissa ongelmani ovat olleet tasan puolet parisuhteeni ongelmista. Myös kumppaneideni kasvukohdat ovat avautuneet ja lisänneet omalla puolikkaallaan suhteiden ongelmia. Ihmisyyden psyykkinen taso on hankalin käsiteltävä Kaksoisliekkirakkaudessa. Kaikki lapsuuden mallit tunnelukkoineen ovat Rakkauden kasvun tiellä. Ja juuri psyykkisen tason käsittelyyn kaksoisliekki tarvitsee erinomaiset tunnetaidot ja voimakkaimman sitoutumisen kasvaa ja kehittyä yhdessä. Minun suhteistani sitä sitoutumista ei ole löytynyt. Parisuhde on kahden ihmisen kasvun tulos ja sen ongelmia tulee lähestyä tasapuolisesti molemmista puolisoista.

   Mitä voimakkaampaa on Rakkaus, sitä voimallisemmin se aukaisee meidät ihmisenä. Ja mitä enemmän avaudumme, sitä selvemmin kaikkien viiden ihmisyytemme tason kauneus, mutta myös keskeneräisyys nousee esille. Annamme itsestämme enemmän, mutta silti kohtaamme kasvukipuja riitojen ja hankaluuksien muodossa. Siksi Rakkaudessa on tärkeää osata riidellä sovussa.

   Kaksoisliekkirakkaus auttaa ymmärtämään kaikkien tunteiden kirjoa. On rikkautta Rakastaa, mutta samalla joudumme hyväksymään hankalien tunteiden esilletulon. Meidän täytyy oppia Rakastamaan ja vihaamaan Rakkaudessa. Kaikissa tunteissa tulee pysyä parisuhteen Rakkauden sisällä. Tunteet ovat omiamme ja vastuu niiden käsittelystä on meillä itsellämme. Tämä tuntuu somessa usein unohtuvan.

   Tunteiden kirjo on rikkautemme tällä tunteiden planeetalla. Olen kiitollinen yhteisistä Rakkauden hetkistä, mutta yhtä paljon minut on eteenne tuonut erojeni tuska ja kyyneleet. Minusta elämäämme määrittelee enemmän se, kuinka käsittelemme vaikeuksia, eikä upeat Rakkauden hetket. Olen nähnyt, kuinka kaikkea kaunista Rakkautta paetaan samalla, kun paetaan kasvukipuja.

  

Kaikkien elämä sisältää vaikeuksia, mutta kaksoisliekkien on oltava poikkeuksellisen sitoutuneita, nöyriä ja vahvoja kulkemaan yhdessä. Kaksoisliekkien on kohdattava vaikeudet toisiaan syyttämättä ja yhteiseen kasvutarpeeseen sitoutuen. Kaksoisliekin mukana tulee Rakkaus, mutta myös kasvukipu. Ja tuon kivun hetkellä on liian helppoa syyttää toista kaikesta sen sijaa, että hyväksyisi oman 50% vastuun Rakkaussuhteen kasvuhaasteesta.

   Ihmisyyden kasvu on kipeää. Lapsenkin täytyy oppia pettymään, jotta ymmärtäisi, ettei maailma vastaa kaikkiin yksilön odotuksiin. Saman pettymyksen tunteen opettelua sisältyy Kaksoisliekkirakkauteen. Kaksoisliekkisuhteideni päättymiseen liittyy pettymyksen tunne. Toisessa tapauksessa olimme Islannissa, kun kuulimme että Yhdysvaltoihin vievä lentoyhtiömme on mennyt konkurssiin. Heti lentokentällä ymmärsin myös tällaisten ulkoa annettujen vaikeuksien kuuluvan kaksoisliekkien kasvunmatkaan. Elämä tarjoaa pettymyksiä käsiteltäviksi. Itse päätämme näemmekö niissä kasvumme avaimia, vai pakenemmeko.

   Paetessamme pettymyksiä tai niiden mahdollisuutta pakenemme vain itseämme. Itse määrittelemme odotuksemme ja sen minkä taakseen jättää sen edestään löytää. Tämä pätee myös itsemurhaan, koska sielumme ei kuole. Sielumme vaeltaa ja joudumme kohtaamaan kipeääkin kasvua matkallamme kestävään Rakkauteen. Jokaisessa kivussa on kasvun siemen. Valitse siis kiitollisuus ja puhu kaikista asioista jollekin. Jokaiselle asiallesi löytyy kuuntelija, jos vain olet riittävän rohkea kertomaan.

   Minä valitsin mennä yksin Pariisiin peruuntuneista häistä huolimatta. Ruusunlehdet hotellihuoneeni sängyllä muistuttivat yhä verestävänpunaisista haavoistani. Minä päätin vahvistua Rakkaudessani, vaikka kumppanini halusivatkin jatkaa matkaansa ilman yhteistä Rakkauttamme. Minä päätin uskaltaa kirjoittaa, mitä Rakkauteen kasvu vaatii, jotta voisimme ymmärtää ja hyväksyä vastoinkäymisten merkityksen kasvussamme rauhaan ja Rakkauteen.

Rakkaudesta kahden kaksoisliekin
olen viisauttani ammentanut,
kauhonut nöyryyden lähteestä,
kastellut kasvuni ituja
Rakkauteni kasvuksi.

Rakkaudesta olen ymmärtänyt
tunteiden kirjon rikkauden,
pyyteettömän Rakkauden avautumisen
kipeänkin polun.

Sinun eteesi kulkenut
vähäiset rikkaudet taskuissani
kertomaan matkani ihmeellisistä valoista.

Kerro muillekin

Muita blogikirjoituksiani

Pitkä matka

Vuonna 2022 pitkäperjantai on aikaisempaa pidempi ja ahdistus on totta monelle. Olemme jälleen sodan äärellä, ja askelissa rauhaan jokaisella Rakkaudella...

Lue kirjoitus

Anna minun auttaa

Mistä saamme apua epätoivon hetkellä? Mistä kaikki tuskamme kumpuaa? Elämän suurimpiin kysymyksiin löydämme vastauksen sielustamme egomme takaa.

Lue kirjoitus

Kohtaamisia

Kun yhdelle viikolle mahtuu yhteiskunta kohtaamisineen ja koko ihmisyyden alastomuus. Kuljen henkisesti alasti auttamassa ja kannustamassa kehitykseen kaikkialla ja aito...

Lue kirjoitus
“Oikea suunta on kohti pelkoja ja vapautumista tulemalla näkyväksi “

– Kimmo Anttonen