Lähemmäs sielua

Viikkosavon haastattelussa kannustin kaikkia kasvamaan sielunsa yhteyteen https://www.viikkosavo.fi/paikalliset/3848162 . Mutta kuinka pääsemme lähemmäs sieluamme ihmisinä, jonka egolla on loppumattomasti tarpeita? Ja kuinka olemme hyviä ihmisyydessämme, jotta voimme sielumme Rakkaudella rakentaa hyvinvoivaa ihmiskuntaa? Ihminen avautuu sielulleen kaikissa viidessä ihmisyyden tasossa.

Ihmisen on löydettävä henkisen ihmisyyden tason yhteys näkymättömään. Omanlainen yhteys on jokaiselle mahdollista, kun ymmärrämme olevamme osa jotain suurempaa. Maaäiti on meitä suurempi, kohtalo on meitä suurempi, kaikkeus on meitä suurempi, eli olemme osa Suurenmoista suunnitelmaa. Saamme näkymätöntä apua oikeasta suunnasta ja kuuntelu on mahdollista vain kasvamalla omaan pienuuteen. 

Näkymättömän kieltämisen taustalla on egon tarve olla oikeassa ja pyrkiä hallitsemaan. Myös uskontojen opinkappaleiden orjallisessa noudattamisessa on pelokkaan egon piirteitä. Lahko on kollektiivista egoilua, jossa annetaan egojen olla oikeassa ja tuomitaan muut vääräuskoisina. Sielun viisautta voi vahvistaa opiskelemalla sielutasoista kirjallisuutta, mutta tärkeintä on nöyrä kuuntelu yhteydessä Maaäitiin ja kaikille yhteiseen Rakkauteen. Elämän polku on tärkein sielumme opintie. Työläät ja pelottavatkin vaiheet on tehty kuljettaviksi läpi ja henkinen ihmisyyden taso kohti sielua kuljettavaksi.

Syvinkään joogaopas ei vapauta meitä psyykkisen ihmisyytemme tason haasteista. Egomme syntyy lapsuudessa ja sen tarvitsevuus on osa ihmisyyttämme kuolemaan asti. Kaiken aikaa tulee oppia kohti psyykkistä tasapainoa itseään tutkimalla ja nöyrtymällä oman hauraan keskeneräisyyden ääreen. Psyykkisen tason kypsyyden määrittää kyky kohdata hankalia tunteita. Omista hankalista tunteista vastuun kanto on osa sielulle avautumista. Ego kertoo toisen olevan syyllisen hankalaan oloon, kun taas sielu kiittää polvillaan itkienkin elämän opista, jossa kuljetaan kivun jälkeen avautuvaan sielun Rakkauteen. 

Tunteet ovat rikkautta, eikä kivutonta kasvua ole. Kivun äärelle on uskallettava pysähtyä ja hakea siihen apua. Ei psyykkisistä haasteista selviä vain lukemalla tai kirjoittamalla, vaan työstämällä tunteidensa taustoja myös vuorovaikutuksessa toisten ihmisten kanssa. Egomme syntyy vuorovaikutuksessa toisiin ihmisiin, mutta toisten ihmisten avulla myös vapaudumme sielumme Rakkauteen. Kamppailemme valtavasti välttääksemme hankalia tunteita, vaikka ne ovat itsellemme tarkoitettuja oppaita oman sielulle avautumisen ääreen.

Sosiaalisessa ihmisyyden tasossa olemme erillisiä yksilöitä osana monimutkaista ihmisten verkostoa. Suomessa olemme sosiaalisesti vapaita kasvamaan omalla työllä omaksi ainutkertaisuudeksemme. Ei ole yhteiskunnan vika, jos emme parhaassa maassa uskalla olla omia itsejämme, tai meistä ei ole tekemään sitä työtä, jota sosiaalisen turvan rakentaminen vaatii. Yhteiskuntamme tukiverkot ovat riittävät ja apua on tarjolla monessa muodossa, mutta sosiaalisesti sielulleen avautuminen vaati vastuun ottamista omasta elämästään. 

Vahvan egon tunnistaa itsekkyydestä, huomion tarpeesta ja muiden syyttämisestä. Egon tarpeet estävät tällöinkin omalle kasvupolulle lähtemisen. Sielulle avautuminen vaatii myös erillisyyden hyväksynnän hetkittäisen yksinäisyyden kautta. Lapset ovat sosiaalisesti taitavimpia oppaita matkalla sielumme yhteyteen. Lasten ja toisten ihmisten kasvun palveleminen on osa sielullemme avautumista. 

Yleisin egon tarve on raha, jonka puute on estävinään omannäköisen elämän. Kaikkien ei ole mahdollista tehdä työkseen kutsumustaan. Sielulle avautuminen vaatii työtä ja yksi osa tätä on palkka- ja vapaaehtoistyö toisten ja yhteiskunnan hyväksi. Eivät kaikki voi käpertyä kutsumuksensa kuplaan ja alkaa sieltä käsin tienaamaan elantoaan. Sielulle avautuu yhteiskunnan osana, ei erillään siitä. Yhteiskunnan kehitys ja sielulle avautumisen ovat kiinteässä yhteydessä toisiinsa ja molemmat ovat yhtä kesken.

Fyysisellä ihmisyyden tasolla avaudumme sielullemme pitämällä itsestämme huolta. Terveellinen ravinto ja riittävä liikunta ja uni ovat välttämättömiä valintoja matkalla sielun yhteyteen. Sielumme haluaa, että temppelimme voi hyvin. Fyysisen hyvinvoinnin löytää pysähtymällä kuuntelemaan. Tiedämme kyllä, kuinka tulee syödä, liikkua ja nukkua, jos meillä on aikaa kuunnella. Usein fyysisessä hyvinvoinnissa näkyy, jos annamme liikaa aikaa egollemme. Liiallinen työ, herkuttelu ja liikkumattomuus ovat egon mukavuudenhalua ja pakokeinoja sielumme kohtaamisesta. Myös äärimmäinen urheilu ja kaiken syömisen kontrollointi ovat merkkejä egon vallasta. 

Fyysisessä tasossa sielulle avautuminen on yhdistelmä armollisuutta ja epämiellyttävyyden sietoa. Omaa rajallista fysiikkaa tulee kunnioittaa, mutta sitä tulee myös haastaa viikoittain hengästymiseen asti liikunnassa ja kevyeeseen nälkään asti ravinnossa. Kaikissa ihmisyyden tasoissa sielulle avautuminen vaatii hankalalta tuntuvien asioiden kohtaamista ja paljon oman kasvun työstämistä. Elämän on määräkin olla aaltoilua kivusta Rakkauteen, tasaista onnea ei ole tarjolla, eikä ole tarkoituskaan. Jaksamisen takia välillä täytyy relata, olla vain ja löhöttää sohvalla huonossa ryhdissä, tukka rasvaisena ja herkkuja popsien.

Sielulleen avautumisen matkalla saamme avautua seksuaalisen ihmisyyden tason lahjoille. Kannamme kaikki ainutlaatuista seksuaalisuuden lahjaa, joka muuttuu läpi elämän. Tehtävämme on opetella olemaan itsemme paras seksikumppani ja kaikkien muiden ihmisyyden tasojen avautuminen aukaisee meitä myös seksuaalisesti. Yksi lasten saamisen extrapalkinto on oman seksuaalisuuden ja seksin nautinnon avautuminen.

Seksuaalisuuden kieltäminen tai ylikorostuminen ovat merkkejä egon vallasta. Seksi on egolle tarve aina vallankäyttöön asti, mutta sielulle lahja. Seksuaalisuuden ja seksin kehittyminen on sielulle avautumisen suurimpia palkintoja. Rakkaudellinen seksi henkisesti, psyykkisesti, sosiaalisesti ja fyysisesti tasapainoisen ja avoimen itsensä tai toisen ihmisen kanssa on upeaa. Ihmisyyden kokonaisvaltaista hyvinvointia ei ole ilman seksuaalisuuden tasapainoa, ja matka sielun yhteyteen on myös seksiä nautintoineen.

Vaikka seksuaalisuudelle avautuminen on oma ihana kehitystehtävä, on se muidenkin ihmisyyden tasojen lailla suorassa yhteydessä toisten ihmisyyden tasojen avautumiseen. Ihmisyyden avautuminen sielulle ei ole osaoptimointia, vaan kokonainen ja ainutkertainen ihminen viidessä ihmisyyden tasossa. 

Matka sielun yhteyteen jatkuu yli elämien. Tässä elämässä pääsemme johonkin asti ja jatkamme seuraavassa. Planeetta ja ulottuvuus tosin saattavat vaihtua, en tiedä. Sielu ei kuole, eikä kasvukivun pakenemineen itsemurhaan vapauta meitä sielun kipeästä kasvuvelvoitteesta. Kasvukipumme tässä elämässä ovat lopulta Rakkauden lahjoja, joka saamme auki vasta läpi kuljettuamme. 

Onneksi saamme olla osa kasvukipuilevaa ihmiskuntaa. Elämän kipeimpien asioiden jakaminen saman kokeneiden kanssa eheyttää. Kaikki me kamppailemme omaa kasvuamme, mutta liian usein pitkitämme kärsimystämme piilottamalla sen ja ajattelemalla, että olemme yksin ongelmiemme kanssa. Sielulle avautuminen on vaikeinta elämässämme, siksi se kelpaa myös elämän tarkoitukseksi.

Jokaiselle kärsimykselle löytyy joku toinen ihminen, joka kuuntelee. Ystävä, puoliso, sukulainen tai työkaveri ovat auttamassa kuten Sinäkin toisia ihmisiä. Jos et löydä ketään muuta, niin kerro minulle, minun sieluni kyllä kuuntelee. Osana ratkaisukeskeisen lyhytterapeutin opintoja tarjoan muutamalle nopeimmalle ilmaisia kymmenen kerran terapiapaketteja loppuvuoden 2021. Otan mielelläni vastaan myös pariskuntia. Ota rohkeasti yhteyttä!

Sielunsa yhteyteen kasvaminen

on vaikeinta elämässämme,

eli elämän tarkoitus onkin

tämä vaikeuksien sävyttämä

matka Rakkauteen,

jolla olemme toistemme tukena.

Kerro muillekin

Muita blogikirjoituksiani

Paistunturin erämaa

Paistunturin erämaata voi suositella osaksi kasvupolkua Rakkauteen. Vaatimattomassa alueessa on Maaäidin taikaa, joka auttaa olemaan läsnä tässä ja nyt.

Lue kirjoitus

Anna minun auttaa

Mistä saamme apua epätoivon hetkellä? Mistä kaikki tuskamme kumpuaa? Elämän suurimpiin kysymyksiin löydämme vastauksen sielustamme egomme takaa.

Lue kirjoitus
“Sinussa on katkeamaton loisto kuoleman ja syntymänkin välillä”

– Kimmo Anttonen