Yhteys

Muistatko kun tapasit hänet, joka oli tuttu, vaikka ette olleetkaan tavanneet? Olemme kaikki yhteydessä toisiimme, mutta toisten kanssa tuo yhteys on auki sielutasolla jo valmiiksi. Onhan Sinulla ystävä, jonka kanssa yhteys jatkuu kuin aikaa ei olisi kulunutkaan? Yhteys tekee meidät vapaaksi ja ohjaa meitä omalle hyvinvoinnin polullemme.

Kaipaamme yhteyttä kaikilla viidellä ihmisyyden tasolla. Hyvinvointimme rakentuu yhteydelle henkisen, psyykkisen, sosiaalisen, fyysisen ja seksuaalisen tason kautta. Vain egomme tarpeet ovat rajoittamassa yhteyttä itseemme ja toisiimme. Meillä kaikilla on yhteistä ja toisillemme opetettavaa. Yhteyden kuulee kun pysähtyy kuuntelemaan sielujemme kuisketta katseiden ja hymyjen taustalla.

Yhteys tarvitsee avautuakseen turvaa. Yhteys tarvitsee avautuakseen ihmisiä, jotka näkevät Sinut kokonaan. Kykypotentiaalimme katalysoituu niistä Rakkauden peileistä, jotka kykenevät heijastamaan sielumme kuvan itsellemme ihasteltavaksi. Nämä peilit jaksavat Rakastaa Sinua omasta kasvustaan huolimatta. Meidän on ensin nähtävä itsemme, jotta voimme nähdä toisemme.

Syntyessämme olemme auki kaikille kielille ja kulttuureille. Lapsuudessamme alamme rajoittamaan tuota yhteyttä aikuisilta oppimiimme malleihin. Meistä kasvaa sukupolvien ja kulttuurin jatkumo. Tietoisuuden herätessä alamme rakentamaan yhteyttä sisäiseen lapseemme uudestaan. Pelottavinta on tulla näkyväksi sisäisenä lapsena. Aikuisuuden turvan rakentaminen tuolle lapselle vaatii valtavasti rohkeutta.

Voi kuinka kaunis sielusi onkaan. Sisimpäsi on herkkä ja valoisa ja se on hassun leikkisä. Kunpa uskaltaisit tulla näkyväksi elämää ihmettelevänä lapsena, joka sisälläsi asuu. Tuohon ihmeeseen me tarvitsemme yhteyden ihmisiin, jotka näkevät kauneutesi ja kannustavat sen ääreen. Läsnäolo ja pienet sanat riittävät.

Isovanhemmilla on tärkeä tehtävä ainutkertaisuutemme näkemisessä. Vanhemmuuden jatko isovanhemmuutena on lastemme kehitykselle keskeistä. Heillä saakin olla eri säännöt, koska heillä on myös erityinen lastenlasten näkemisen lahja. Monien vastaanotollani käyneiden voimahahmo löytyy isovanhemmista ja tuo yhteys voi parhaimmillaan pelastaa traumaattiselta lapsuudelta.

Ben Furmanin mukaan koskaan ei ole liian myöhäistä saada onnellista lapsuutta. Tämä viisaus muistuttaa vaikeidenkin asioiden kasvattavasta vaikutuksesta. Myös aivomme ovat mukautumiskykyiset ja opittuja käyttäytymismalleja ja traumakokemuksia on mahdollista muuttaa läsnäolevaksi kasvuksi. Riittää, että tiedostaa Rakkauden kasvutarpeensa ja pyytää siihen apua. Sen jälken voimme yhdessä kulkea kohti peloista ja häpeästä vapautumista.

Oman ainutkertaisuuden ääreen kasvussa on jotain samaa kuin tunturikoivujen kituliaassa ja tuulisessa kasvussa puurajan yläpuolella. Yhdenkään rungon reitti omaan valoon ei ole samalainen, ei nopea eikä helppo, mutta upeat maisemat palkitsevat kasvun vaivan. Ja vanha ja viisas energia on alati läsnä kuuntelemassa, kun oman kärsimyksensä häpeän uskaltaa puhua.

Me tarvitsemme yhteyttä sieluumme, toisiimme ja luontoon. Me tarvitsemme yhteyttä näkyvään ja näkymättömään. Me olemme tuo yhteys, kun vain tulemme näkyväksi. Kiitos, että tänäänkin teet tuota matkaa ja kasvat. Olet upea juuri noin, elämää ihmetellen ja yhtä keskeneräisen kauniina kuin minäkin.

Tarve kertoa toisillemme

aivan kaikki

pelot ja möröt,

mielihalujen koukerot.

Tarve tulla kuulluksi

tarpeineen,

unelmineen,

herkkine höpsötyksineen.

Se on ihmisyys,

ihanan monimutkainen,

jonka syvimpin oviin,

on avaimena

Rakkauden yhteys.

Kerro muillekin

Muita blogikirjoituksiani

Kohtaamisia

Kun yhdelle viikolle mahtuu yhteiskunta kohtaamisineen ja koko ihmisyyden alastomuus. Kuljen henkisesti alasti auttamassa ja kannustamassa kehitykseen kaikkialla ja aito...

Lue kirjoitus

Uuden edessä

Vuodet vaihtuvat ja ihmiskunta viisastuu. Mennyt vuosi tarjosi paljon uutta ja uusi alkanut vuosi on jälleen mahdollisuus Rakkauden kasvuun.

Lue kirjoitus

Tunteet

Tapamme toisiamme, koska tunteet. Kaltoinkohtelemme lapsiamme, koska tunteet. Saastutamme ja voimme huonosti, koska tunteet. Käytämme päihteitä, koska tunteet. Luomme vastakkainasettelua,...

Lue kirjoitus
“Ehkäpä juuri nyt on oikea hetki ottaa seuraava askel Rakkauteen”

– Kimmo Anttonen